2. natečaj za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Termalno Panonski Sloveniji
IGCAT je Sloveniji podelil naziv Evropska gastronomska regija 2021. V projektu za ta naziv sodeluje tudi Turistična zveza Slovenije (v nadaljevanju TZS) s projektom kulinaričnih in gasfronomskih spominkov, ki ga bo izvedla v naslednjih letih za vse štiri turistične regije Slovenije (Alpska, Osrednja Slovenija & Ljubljana, Mediteranska, in Termalna Panonska Slovenija). Namen projekta ni samo v razvoju in pestrejši ponudbi te vrste spominkov, temveč tudi v vključitvi najboljših na mednarodno spletno stran.
V letu 2019 TZS razpisuje natečaj za drugo od štirih regij, in sicer za Termalno Panonsko Slovenijo. K sodelovanju vabijo vsa društva, pravne in fizične osebe te regije. Kulinarični in gastronomski (prehranski) spominki so posebna spominkarska zvrst, ki vključuje živila, jedi in pijače ter kulinarične pripomočke, ustrezno urejene, oblikovane in opremljene za spominkarsko ponudbo. Ta je lahko hišna, krajevna ali regionalna. Vsak kulinarični ali gastronomski spominek mora imeti ustrezno embalažo in opremo (obešanke, pojasnjevalne etikete, zgodbe, pridobljene tržne znamke idr.), biti mora torej primerno pripravljen za prodajo.
Prijavnica in razpis natečaja sta na voljo v spodnjih priponkah.