Pokal Kozjega v šahu

Pokal Kozjega v šahu

V četrtek, 16. maja, se je nadaljeval 3. šahovski cikel za Pokal Kozjega. Petega izmed devetih turnirjev v Večnamenskem centru Kozje se je udeležilo petnajst šahistov. Zmagovalec petega turnirja je postal Ivan Šušin iz Šahovskega kluba Brežice, ki je iz sedmih partij zbral šest točk. Točko manj je na drugem mestu zbral Roman Rozman iz Šahovskega društva Pragersko-Gaj, na odličnem tretjem mestu pa je turnir končal mladi član domače šahovske sekcije Bor Gradišek, ki je bil ponovno najboljši mladinec in je zbral 4,5 točke. Izmed članov domače šahovske sekcije je uspešno nastopil še Mišo Kolar, ki je zbral štiri točke in osvojil sedmo mesto.

V seštevku cikla po petih odigranih turnirjih na vrhu lestvice ostaja lanski zmagovalec cikla Ivan Gmajner iz Šahovskega kluba Triglav Krško, ki je tokrat  osvojil peto mesto. Le dve točki za njim zaostaja Ivan Sušin, na tretje mesto pa se je s turnirjem manj prebil Roman Rozman. Med domačini je najvišje v skupnem seštevku Bor Gradišek na sedmem mestu, na devetem pa je Mišo Kolar.  Skupaj je na ciklu nastopilo že štiriindvajset šahistov. Tretji šahovski cikel je zdaj prišel do premora, saj v mesecih junij, julij in avgust ni turnirjev, nadaljeval pa se bo jeseni, ko bodo od septembra do decembra na sporedu še zadnji štirje turnirji. (R.G.)

PK_Ivan Sušin je zmagal peti turnir PK_Roman Rozman je bil tokrat drugiPK_Bor Gradišek je prvič končal med najboljšimim tremi