Pet medalj na 2. kolu medobčinskega karate tekmovanja 2018

Pet medalj na 2. kolu medobčinskega karate tekmovanja 2018

V soboto, 1. decembra 2018, je v Žalcu v organizaciji Karate kluba Žalec potekalo 2. kolo medobčinske lige v karateju. To je tudi v letu 2018 zadnje kolo medobčinske karate lige. Na tej ligi je nastopila peterica iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, in sicer Tilen Prah, Nick Toplišek, Nejc Butolen, Lara Sodin in Benjamin Herman.
Najprej je začel Tilen Prah v kategoriji dečki 8, 9 let – rumeni in oranžni pas. Z dobro pokazano šolsko kato je v letošnji sezoni že drugič zmagal v tej ligi in zanesljivo osvojil 1. mesto. Nato so nastopili štirje borci, od tega sta dva imela »ognjeni krst«. To sta bila Nick Toplišek in Nejc Butolen. Nick je v svoji kategoriji športne borbe 8, 9 let po novem sistemu tekmovanja po več borbah osvojil 3. mesto. Nejc Butolen pa je v kategoriji 10, 11 let osvojil 2. mesto. Oba sta odlično prebila led tudi v tekmovalnem sistemu in pokazala veliko borbenosti in potenciala za naprej. Potrebno je samo trenirati in rezultati bodo nedvomno še boljši. Bolj izkušena Lara Sodin in Benjamin Herman sta nastopala vsak v svoji kategoriji in tudi onadva po nizu športnih borb osvojila naslednji rezultat – Lara Sodin je po zmagah zanesljivo osvojila zlato medaljo, Benjamin pa je bil po seštevku drugi.
Organizator je prvič preizkusno vpeljal novi sistem tekmovanja. S tem sistemov je naredil tekmovanje bolj napeto in efektivno ter vsekakor korak naprej pri sistemskemu delu/tekmovanju k še boljši kvaliteti karateja vseh trenirajočih. Nedvomno bomo tudi mi kot organizator 3. medobčinske lige v začetku leta 2019 nadaljevali s tem sistemom v obeh disciplinah.

Miha Romih, glavni trener