Božično-novoletni turnir v namiznem tenisu

Božično-novoletni turnir v namiznem tenisu

BNT Znak

Tenis klub Kozje je v nedeljo 16. decembra organiziral tradicionalni, letos že 16. Božično-novoletni turnir v namiznem tenisu. Tekmovanja v telovadnici Večnamenskega centra Kozje se je udeležilo sedemnajst igralcev iz bližnje in daljne okolice. Razdeljeni so bili v dve starostni kategoriji, do 50 in nad 50 let. Manj igralcev je nastopilo do 50 let, kjer jih je bilo pet in so se pomerili vsak z vsakim. S štirimi zanesljivimi zmagami je prvak kategorije postal Gregor Baškovč iz NTK Dobova. Gregorju je to bila po letu 2008 druga zmaga na turnirju v Kozjem. Na drugo mesto se je uvrstil stalni udeleženec turnirjev v Kozjem, slovenski reprezentant med invalidi Primož Kancler, ki v Ligi namiznega tenisa Kozjansko zastopa ŠD Sladka Gora, tretji pa je bil še en član istega društva Boštjan Vertelj.

V starejši kategoriji je nastopilo dvanajst igralcev, ki so bili najprej razdeljeni v dve skupini, nato pa so se po trije najboljši iz vsake skupine pomerili za pokale, ostali pa za medalje tolažilnega turnirja. Že tretjo zmago v Kozjem si je priigral Boris Škoberne iz Celja, ki je tu zmagal že v letih 2010 in 2012. Na drugo mesto se je uvrstil vodja namiznoteniške sekcije pri TK Kozje Ervin Perčič, tretji je bil Edi Ravnjak iz Slovenski Konjic in četrti Stanko Žgajner iz Rogaške Slatine. V tolažilnem turnirju je zmagal član ŠD Polje Janko Štefančič.

Za zaključek so organizatorji pripravili še turnir dvojic. Zmagala je dvojica na invalidskih vozičkih, Primož Kancler in Edi Ravnjak. Drugo mesto je osvojila dvojica Gregor Baškovč in Stanko Žgajner, tretje pa dvojica Boris Škoberne in Zvonko Valenčak.

bnt18_Najboljši do 50 letbnt18_najboljši nad 50 letbnt18_Prve tri izžrebane dvojice