TK Kozje četrtič prvak veteranske lige

TK Kozje četrtič prvak veteranske lige

VSTL_Zmagovalna ekipaKončala se je trinajsta sezona Veteranske Sotelske teniške lige v organizaciji Teniškega kluba Rogaška, naslov prvaka pa je še četrto leto zapored osvojila ekipa TK Kozje 1.

Tudi letos je v ligi sodelovalo deset ekip, ki so bile razdeljene v prvo in drugo ligo. V prvi ligi so nastopale ekipe Kozje 1, Jelšingrad, Šentjur 1, Rogaška Crystal in Kozje 2, v drugi ligi pa Planina, Šentjur 2, Rogatec, Ponikva Mirovita in Imeno.  

V spomladanskem delu so se ekipe znotraj lig pomerile vsaka z vsako, nato pa se je začelo razigravanje, ki se je s polfinalnimi tekmami zaključilo v začetku septembra. V rednem delu prve lige je ekipa TK Kozje 1 zabeležila štiri zmage ter osvojila prvo mesto in se neposredno uvrstila v polfinale. Ekipa TK Kozje 2 je v prvi ligi osvojila peto mesto in se bo naslednje leto vrnila v drugo ligo. V razigravanju je nato premagala ekipo Ponikve, v četrtfinalu pa nato izgubila proti ekipi Jelšingrad.

Prvi teden septembra sta bili na sporedu polfinalni tekmi. Ekipa Kozje 1 je zanesljivo ugnala ekipo Jelšingrada, v obračunu dveh ekipi iz Šentjurja pa je bila boljša prva ekipa.

Finalna tekma je bila na sporedu v četrtek, 13. septembra v Športnem parku Kozje. Prvaki zadnjih treh sezon, ekipa TK Kozje 1 je zmagala z rezultatom 3:1 in še enkrat, četrtič zapored osvojila naslov prvaka. Zmage za zmagovalno ekipo so prispevali Blaž Hartl, Damir Škerl in Igor Cesarec, točko za drugouvrščeno ekipo Šentjur 1 pa je prispeval Tibor Orač. Člana zmagovalne ekipe sta bila še Iztok Artič in Mladen Kantoci. Na druženju po zaključeni finalni tekmi je vodja lige Mirko Žerak predal pokala kapetanoma prvouvrščenih ekip, prehodni pokal pa je še za leto dni ostal v Kozjem. (R.G.)

VSTL_Člani prvih dveh ekip