Karateisti Kozjanskega in Obsotelja z odliko na ekipnem DP-ju 2018

Karateisti Kozjanskega in Obsotelja z odliko na ekipnem DP-ju 2018

V nedeljo, 3. junija 2018, je na Polzeli potekalo Ekipno državno prvenstvo Slovenije. Udeležilo se ga je 28 slovenskih klubov, med njimi je nastopalo pet ekip iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Pri ekipnem tekmovanju smo odlično klubsko sodelovali z naslednjimi klubi: Društvo za karate Celje, Karate klub Cerknica in Karate društvo Loče. Klubom, trenerjem in staršem se lepo zahvaljujemo za odlično sodelovanje in medsebojno pomoč. Eden od naših odličnih tekmovalcev  Žan Luka Lesnika je bil posojen Karate klubu Radvanje, v kategoriji športne borbe kadeti.
Ekipna tekma je vedno tekma s posebnim žarom in vzdušjem. Tukaj ne pridejo do izraza samo posamezniki, temveč timski duh, povezanost in složnost. Tekmovanje smo začeli z ekipo kate malčki v sestavi Filip Lotrič,Vinko Juraja in Tilen Prah. Z izjemno samozavestnimi nastopi so se prebili do finala, tam pa z malce slabšo sinhronizacijo morali priznati premoč ter tako na koncu osvojili odlično drugo mesto. To je bilo za njih že drugo državno prvenstvo v takšni sestavi. Druga ekipa je bila ekipa malčič v sestavi Živa Stendler Klajnšek ter Ana in Lea Bele, ki so že drugič zapored postale ekipne državne prvakinje. Kljub temu, da ne trenirajo skupaj, so pokazale kolektivni duh in odlično harmonizacijo. Verjamemo v dobro sodelovanje z Živinim klubom, Društvom za karate Celje, tudi v prihodnje. Naslednja je bila ekipa dečkov v sestavi v sestavi Maj Mihelič, Grega Zbil in Luka Bele. Po odličnem nastopu najmlajših, so dobili dodaten motiv in željo, da se tudi oni povzpnejo na najvišjo stopničko. To jim je tudi uspelo. Po skupnem treningu so pokazali, da so iz pravega testa ne le posamezno ampak tudi v ekipnih bojih ter tako kot odlični posamezni kataši tudi kot ekipa osvojili naslov državnih prvakov v kategoriji dečki.
V popoldanskem delu so začeli z nastopi tudi borci. Najprej so začele borke v kategoriji malčic, ki počasi nabirajo tudi izkušnje v borbah. To so bile Ana Babič, Lea Bele in Ana Bele. Izkušnje, ki so jih s to in vsako drugo tekmo pridobile, se bodo z leti obrestovale, ko bodo punce lahko posegale po najvišjih mestih. Tokrat so osvojile tretje mesto.
Še zadnja ekipa je bila ekipa borbašev malčkov v sestavi Benjamin Herman, Leon Sodin in Tai Kunst. Tudi borbašem se je uspelo prebiti po zelo razburljivih bojih do repasaža. Z borbenim duhom, dobro taktiko in tehniko, so tudi oni uspeli premagati nasprotnike ter zasluženo osvojili skupno tretje mesto. Kot posojen tekmovalec Žan Luka Lesnika je tekmoval za ekipo Karate kluba Radvanje. Na žalost so v repasažu za tretje mestu klonili.
Vsem tekmovalcem čestitamo za odlične nastope ob koncu tekmovalne sezone. Vsem klubom, s katerimi smo sodelovali, se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje. Verjamemo, da smo upravičili zaupanje pri sestavah ekip. Kot klub smo po skupnem seštevku osvojenih medalj skupno zasedli odlično sedmo mesto v Sloveniji.