Predstavitev knjige BREZ ČEBEL NE BO ŽIVLJENJA

Predstavitev knjige BREZ ČEBEL NE BO ŽIVLJENJA

Knjižnica Šmarje pri Jelšah, enota Kozje, vabi v petek, 6. aprila 2018, ob 19. uri v Knjižnico Kozje na predstavitev knjige Brez čebel ne bo življenja, ki bo v petek

Dr. Peter Kozmus je čebelar, raziskovalec, predsednik Sveta za čebelarstvo na Ministrstvu za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, podpredsednik mednarodne čebelarske organizacije APIMONDIA in še bi lahko naštevali. Čebelari od 14 leta dalje in čebelarjenje mu veliko pomeni. S čebelami ravna spoštljivo in mirno zaradi česar so njegove čebele izredno mirne. V čebelarstvu se zanima predvsem za ohranitev kranjske čebele, poleg tega ga zanima tudi vzreja matic.

Knjiga Brez čebel ne bo življenja, katere urednik je dr. Peter Kozmus, je skupno delo 69 avtorjev iz 32 držav. V knjigi so predstavljene različne teme, od zgodovine čebel, čebeljih pridelkov, pomembnosti izobraževanja čebelarjev, do pomena čebel in razlogov za njihovo ogroženost.

Vse to in še veliko o čebelah, ki brenče letajo s cveta na cvet naznanjajo pomlad, nam bo predstavil domačin dr. Peter Kozmus.

Vabljeni!  Vstop prost!