Za karateisti uspešen vikend

Za karateisti uspešen vikend

Tri medalje na državnem članskem in para tekmovanju v karateju
V soboto, 24. februarja 2018, je v Velenju potekalo državno prvenstvo za člane, veterane in para karateiste. Udeležili so se ga trije člani našega kluba: Jan in Bor Hartl – v kategoriji kata člani ter Filip Skubi v kategoriji para karate. Najprej je začel z nastopom Filip Skubi v kategoriji osebe s posebnimi potrebami in po dobrem nastopu osvojil 3. mesto. V kategoriji kata člani je Jan Hartl po repasažu osvojil 3. mesto, Bor pa je prišel do finala ter osvojil končno 2. mesto in s tem pridobil naslov državnega podprvaka v članski konkurenci. Čestitke vsem trem nastopajočim za osvojena odličja.

Dve medalji iz Tatami opena 2018 na Madžarskem
Prav tako v soboto, 24. februarja 2018, so se v zgodnjih jutranjih urah z otroško slovensko reprezentanco trije člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje odpravili na Tatami CUP v Budimpešto. Nastopali so Luka Bele, Jakob Žumer in Žan Luka Lesnika. Odlično je svoj prvi nastop za slovensko reprezentanco opravil Luka Bele, ki je v kategoriji kate dečki 10, 11 let osvojil 2. mesto. Za malenkost je zgrešil tudi stopničke v športnih borbah 10, 11 let -40 kg , ko je po rapasažu izgubil dvoboj in na koncu zasedel 5. mesto. Prvi nastop za reprezentanco je imel tudi Jakob Žumer v kategoriji borbe dečki 10, 11 let +47 kg. Jakob ni imel svojega dne in na žalost zaključil borbo v prvem boju. Vsekakor pa z vsako takšno borbo pridobi še kako dragocene izkušnje za tekmovanja v prihodnosti. Še zadnji, že bolj izkušen tekmovalec z reprezentanco je bil Žan Luka Lesnika, ki je letos prestopil v kadetsko kategorijo. Tudi on se je zavihtel na stopničke ter tako osvojil drugo medaljo za klub. V kategoriji kadeti +70 kg je po repasažu osvojil odlično 3. mesto. Čestitke vsem nastopajočim.

V Velenju osvojili kar 8 medalj
V nedeljo,  25. februarja 2018, je v Velenju potekal 13. mednarodni pokal za Nestla Žganka. Udeležilo se ga je 448 tekmovalcev iz 44ih klubov in treh držav. Za Karate klub Kozjansko in Obsotelje so nastopali: Vinko Juraja, Leon Sodin, Tilen Prah, Benjamin Herman, Lea in Ana Bele in Žan Luka Lesnika. Osvojili smo kar 8 medalj. V katah smo dosegli naslednja odličja: Vinko Juraja je bil odličen in v dveh starostnih kategorijah  osvojil dve 1. mesti. Ana je v katah dosegla 2. mesto, v športnih borbah pa 3. mesto. Lea Bele je osvojila tako v katah kot športnih borbah 3. mesto. Leon Sodin je bil v športnih borbah 8, 9 let do 30 kg drugi, Benjamin Herman pa je v kategoriji  športne borbe 8, 9 let +30 kg osvojil drugo mesto. Nastopila sta tudi Tilen Prah in Žan Luka Lesnika, ki pa nista dosegla vidnejše uvrstitve. Čestitke vsem udeležencem tega turnirja.

Miha Romih, glavni trener