Strelska liga GraviaArt Kozjansko

Strelska liga GraviaArt Kozjansko

logo2a

 

Zadnji krog trinajste sezone Strelske lige GraviArt Kozjansko je prinesel derbi med petkratnimi prvaki in branilci naslova, ekipo ŠD Buče 1 ter šestkratnimi prvaki, ekipo ŠD Bistrica 1 Mibo 83. Pred zadnjo tekmo je imela ekipa iz Bistrice ob Sotli zmago več od tokratnih nasprotnikov in ekipe ŠD Kozje RAJ Gozd d.o.o. V primeru njihove zmage bi torej zagotovo osvojili naslov prvaka, v primeru zmage ekipe ŠD Buče 1 ter zmage ekipe iz Kozjega proti drugi ekipi ŠD Bistrica, pa se nam je obetal krog treh ekip z desetimi zmagami in dvema porazoma. In do tega je tudi prišlo. Ekipa ŠD Buče 1 je zabeležila zanesljivo zmago, zmagali pa so tudi Kozjani, zato je prišlo do omenjenega kroga. V šestih medsebojnih tekmah so bili strelci z Buč najboljši, zelo tesno pa je bilo med ekipama ŠD Bistrica 1 Mibo 83, in ŠD Kozje RAJ Gozd d.o.o., saj so bili Kozjani boljši za en sam krog. Po pravilih lige je tako prvo mesto osvojila ekipa z Buč, drugi so bili strelci iz Kozjega in tretji strelci ekipe iz Bistrice ob Sotli. Slednji se tem sicer niso strinjali, ker so bili v dveh medsebojnih tekma uspešnejši od Kozjanov, so pa bili višje poraženi od ekipe Buče 1. Športna zveza Kozje je zato za mnenje o ustreznosti svojih pravil povprašala na Strelsko zvezo Slovenije, na odgovor pa še čakajo.

Nobenih nejasnosti pa ni bilo pri najuspešnejših posameznikih. Že deseto leto zapored je to postal Miran Posteržin iz ekipe ŠD Kozje, ki je v povprečju nastreljal dobrih 366 krogov. V povprečju šest krogov manj je na drugem mestu nastreljal Mirko Kunst iz ekipe ŠD Buče 1, še krog manj pa na tretjem njegov sotekmovalec Peter Kunst.

Zaključno dejanje sezone pa je bila tudi letos zaključna tekma posameznikov, ki je potekala na strelišču v Lesičnem. Tekmovanja se je udeležilo trinajst strelcev, najboljši pa je bil Mirko Kunst, ki je nastreljal 182 krogov. To je bila njegova druga zmaga na zaključni tekmi, prvič je zmagal v prvi sezoni lige leta 2006. Dva kroga manj je na drugem mestu nastreljal Aleš Polšak iz SD Dren, tretji pa je bil še en član ŠD Buče 1, Ladi Kunst, ki ja zadel 177 krogov. (R.G.)

RezultatiSL_14

SL_Zmagovalna ekipa lige ŠD Buče 1

SL_Miran je postal desetič najboljši posameznik lige

SL_Mirko je bil drugič najboljši na tekmi posameznikov