LNT Senčniki Border Kozjansko

LNT Senčniki Border Kozjansko

ZNAK novi

 

Zaključno dejanje štirinajste sezone Lige namiznega tenisa Senčniki Border Kozjansko je bil tudi tokrat tradicionalni turnir posameznikov – igralcev lige. Turnirja se je udeležilo skupno šestnajst tekmovalcev, kar je nekako na nivoju prejšnjih let.

Organizatorji so tekmovalce razdelili v štiri skupine, znotraj katerih so se pomerili vsak z vsakim. Prva dva iz vsake skupine sta se nato uvrstila v izločilne boje za prvaka, preostali pa v tolažilni turnir. Zmagovalci četrtfinalnih dvobojev so se nato pomerili vsak z vsakim in določili vrstni red najboljših štirih igralcev. Zmagovalec turnirja je brez poraza postal Tomaž Limbek iz ekipe NTK Rogaška 1. Na drugo mesto se je uvrstil Boštjan Vertelj iz ekipe ŠD Sladka Gora, tretje mesto pa je osvojil lanski zmagovalec, Miran Filipančič iz ekipe Sedlarjevo KTI elektrotehnika.

Tolažilni turnir je dobil Mladen Jutriša iz ekipe Rogaška Klet Kregar. drugo mesto je osvojil Stane Kuntarič iz ekipe Podbočje in tretje Albin Dobnik iz ekipe ŠD Sladka Gora. (R.G.)

lnt posamezniki

lnt tolažilni

Na prvo marčevsko soboto se je zaključilo tekmovanje v štirinajsti sezoni Lige namiznega tenisa Senčniki Border v organizaciji Športne zveze Kozje. Letos je v ligi nastopalo štirinajst ekip iz šestih občin. V prvem delu so bile ekipe ponovno razdeljene v dve skupini, nato pa sta se v drugem delu formirali prva in druga liga. Prvič v zgodovini lige se je zgodilo, da je bil vrstni red na prvih treh mestih popolnoma enak kot v lanski sezoni. Je pa bilo napeto prav do konca, saj je o naslovu prvaka odločala prav zadnja tekma sezone. V derbiju vodilnih ekip sta se pomerili ekipi lanskih in predlanskih prvakov. In po desetih tekmah je bil rezultat izenačen, zato je o skupni zmagi odločala zadnja tekma dvojic. Le to je dobila ekipa NTK Rogaška I, ki je na ta način obranila naslov prvaka, skupno pa je to že četrti naslov za ekipo iz Rogaške Slatine. Ekipa ŠD Sladka Gora je ponovno osvojila drugo mesto, tretja pa je bila ekipa NTK Krško.

V drugi ligi je derbi kroga prepričljivo dobila ekipa NTK Ponikva in postala prvak druge lige. Zelo izenačeno je bilo od drugega do četrtega mesta, kjer so se zvrstile tri ekipe z enakim številom točk. V krogu teh treh ekip se je zaradi najboljših medsebojnih rezultatov drugega mesta veselila ekipa Mizarstvo Žgajner Rogaška, tretja pa je bila ekipa ŠD Kozje ABH Šport. (R.G.)

rezultati_11

LNT_prvi dve ekipi prve lige

LNT_Prve tri ekipe druge lige