Tenis klub Kozje dvojni prvak VSTL

Tenis klub Kozje dvojni prvak VSTL

Za nami je že dvanajsta sezona v Veteranski Sotelski teniški ligi, ki jo organizira Teniški klub Rogaška Slatina, naslov prvaka pa že tretje leto ostaja v Kozjem, če smo natančni letos celo dva naslova prvaka.

V dvanajsti sezoni lige je v njej nastopilo deset ekip, po pet v prvi in drugi ligi, Tenis klub Kozje pa je imel po eno ekipo v vsaki ligi.

Pa začnimo tokrat z drugo ligo, kjer je nastopala ekipa TK Kozje 2. V konkurenci z ekipami TK Šentjur 2, Kovinar Štore, TK Rogatec in TK Mirovita Ponikva je zabeležila same zmage in osvojila naslov prvaka druge lige. Zanimivo je, da so prav vse štiri tekme zmagali z rezultatom 3:2. Največ zmag za ekipo je prispeval Matej Sok, ki je bil uspešen na vseh štirih posamičnih tekmah in na vseh štirih tekmah dvojic, trikrat v paru z Romanom Gradiškom in enkrat z Bojanom Dobravcem. Slednji je prispeval še dve zmagi med posamezniki, po enkrat pa sta zmagala še Jože Zajc in Jožko Zalokar. V play offu je bila ekipa TK Kozje 2 najprej boljša od ekipe TK Štore, nato pa v četrtfinalu izgubila proti ekipi TK Šentjur 1. Kot prvak druge lige se je ekipa TK Kozje 2 uvrstila v prvo ligo za naslednjo sezono.

V prvi ligi je v rednem delu ekipa TK Kozje 1, ki je branila naslov prvaka zadnjih dveh let, zabeležila tri zmage in en poraz.  Premagala je ekipe TK Rogaška Crystal, TK Šentjur 1 in TK Planina, izgubila pa proti ekipi TK Jelšingrad. V play offu je nato najprej premagala ekipo TK Šentjur 2, v polfinalu še enkrat ekipo TK Šentjur 1 in v velikem finalu zanesljivo, brez izgubljenega dvoboja, še ekipo TK Jelšingrad. Tako je ekipa TK Kozje 1 še tretjič zapored postala prvak Veteranske Sotelske teniške lige. Na poti do končne zmage sta največ posamičnih zmag, po šest, prispevala Mladen Kantoci in Damir Škerl, petkrat je zmagal Iztok Artič, trikrat Blaž Hartl in enkrat Igor Cesarec, po eno zmago pa so prispevale še dvojice Artič-Škerl, Škerl-Kantoci in Kantoci-Artič.

Po zaključeni finalni tekmi je vodja lige Mirko Žerak predal pokale finalistom, zmagovalni ekipi pa tudi prehodni pokal, na katerem bo še tretjič kot zmagovalec zapisana ekipa TK Kozje. (R.G., foto Brane Gradišnik)

???????????????????????????????

???????????????????????????????