Finalni teniški turnir mladih

Finalni teniški turnir mladih

Najboljši v mini in midi tenisuNa prvo septembrsko nedeljo sta  Športna zveza Kozje in Tenis klub Kozje pripravila še finalni poletni teniški turnir mladih. Na sporedu so bili še dvoboji najboljših dveh v mini tenisu za tekmovalce do devet let, v midi tenisu za tekmovalce do enajst let in v tenisu za igralce do trinajst let.

V kategoriji mini tenis sta se v finalu pomerila ista dva tekmovalca, kot lansko leto . Tudi rezultat je bil isti, saj je zmagovalec ponovno postal Florijan Kiderič, drugi pa je bil Bor Gradišek.

V kategoriji midi tenis je do prve skupne zmage prišel  Lan Mesec, drugo mesto pa je osvojila Sanja Debelak. Ob tem je potrebno omeniti, da je Lan v finalu nastopal v eni starostni kategoriji višje in bo lahko naslov v midi tenisu branil še dve naslednji leti.

V kategoriji tenis do trinajst let pa se je prvič skupne zmage razveselil Žan Kiderič, lanski prvak v tej kategoriji Lan Gradišek pa se je moral zadovoljiti s skupno drugim mestom.

Skupaj je na turnirjih nastopilo enajst mladih tekmovalcev, kar je nekoliko več kot lani, še vedno pa daleč od najboljših let v začetku desetletja. (R.G.)

najboljša v tenisu do trinajst let