Poletni turnirji mladih v tenisu

Poletni turnirji mladih v tenisu

Lan Mesec je slavil med najmlajšimiNa prvo julijsko nedeljo je Športna zveza Kozje v sodelovanju s Tenis klubom Kozje pripravila prvi letošnji teniški turnir mladih. Turnirji mladih potekajo v Kozjem že od leta 2005, od leta 2008 so del Poletnih športnih vikendov Športne zveze Kozje, od leta 2010 pa potekajo v različnih starostnih kategorijah. V zadnjih nekaj sezonah se je ustalilo tekmovanje v štirih različnih starostnih kategorijah in sicer: mini tenis za igralce do 9 let, midi tenis za igralce do 11 let ter tenis za igralce do 13 in do 15 let. Na prvem turnirju so se pomerili najmlajši ter kategorija do 13 let. Med najmlajšimi je poleg domačih tenisačev nastopil še član Olimpije Primož Balen, ki se je v tednu pred turnirjem udeležil poletnega tabora v Kozjem. In prav dvoboj med Primožem in domačinom Lanom Mescem je bil prava poslastica turnirja. Po izenačenem dvoboju in številnih lepih točkah je zmaga ostala v Kozjem. Prvo mesto je na turnirju je tako osvojil Lan Mesec, drugi je bil Primož Balen in tretji Bor Gradišek.

Žan Kiderič je prvi letošnji zmagovalec U-13V starejši kategoriji do trinajst let sta se turnirja udeležila le dva tekmovalca. Tudi ta tekma je bila zelo izenačena. Žan Kiderič je na začetku povedel, nato je Lan Gradišek rezultat izenačil, v zaključku pa je bil zopet spretnejši Žan in osvojil svojo prvo zmago na teniškem turnirju.

Turnirji se nadaljujejo naslednjo nedeljo, ko bosta na sporedu turnirja v midi tenisu do 11 let in v tenisu do 15 let. (R.G.)