Na teku najboljši ŠD Lesično

Na teku najboljši ŠD Lesično

Druga panoga Športnih iger društev je bil tek. Udeležilo se ga je dvaindvajset tekačev iz petih športnih društev, na žalost pa ni bilo ekipe Športnega društva Buče. Organizator teka, Športno društvo Podsreda, je pripravil zahtevno progo, ki se je pričela pri Gasilskem domu in nato po strmi poti med kapelicami na Stare svete Gore ter se po spustu nazaj končala v športnem parku v Podsredi. In pri spustu je prišlo do manjšega zapleta, saj so vodilni štirje tekmovalci napačno zavili in posledično v cilj pritekli na repu vseh udeležencev. Tekmovalna komisija iger je sprejela sklep, da se tem tekmovalcem omogoči ponoven tek. Glede na to, da gre za ekipno tekmovanje v katerem se seštevajo trije najboljši časi tekmovalcev posameznega društva, namreč ni bilo potrebe, da bi tekli vsi ponovno.

Tri tedne kasneje je bil tako izpeljan še ponovni tek za »izgubljene« tekmovalce in po njem je postalo jasno, da je bila najuspešnejša ekipa Športnega društva Lesično, za katero so najboljše tri rezultate prispevali Ambrož Amon, Andrej Motoh in Gorazd Kovačič. Drugo mesto si je pritekla ekipa ŠD Kozje. V najštevilčnejši ekipi so najboljše tri rezultate prispevali Rok Zorenč, Nejc Hostnik in Nick Perc. Tretje mesto je pripadlo domačinom, ekipi ŠD Podsreda, ki so jo zastopali Aljaž Motoh, Miha Jagrič in Jernej Jagrič. Na četrtem mestu je tekmovanje končala ekipa ŠD Polje ob Sotli in na petem ŠD Zagorje. Med posamezniki je najboljši čas teka dosegel Ambrož Amon, drugi je bil Andrej Motoh in tretji Rok Zorenč.

Ekipa Športnega društva Lesično se je po dveh disciplinah iger zavihtela na vrh lestvice, na drugem mestu ji sledi ekipa ŠD Polje in na tretjem ŠD Kozje. (R.G.)

 

tek Ekipa ŠD Lesično je pričakovano osvojila 1. mesto

tek najštevilčnejša ekipa šd kozje je osvojila 2. mesto

tek domača ekipa šd podsreda je končala na 3. mestu

tek Zadnja navodila pred štartom