Karateisti fenomenalni na močni mednarodni tekmi v Zell am See

Karateisti fenomenalni na močni mednarodni tekmi v Zell am See

Člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje so se 13. maja 2017 udeležili mednarodnega turnirja EUROCUP 2017 v čudovitem mestu Zell am See v Avstriji, ki je potekal v organizaciji karate kluba Karate Union Shotokan Pinzgau. Barve našega kluba je zastopala šestčlanska zasedba. Na turnirju je sodelovalo 1020 tekmovalcev iz 102 klubov in 23 držav.
Začeli so kataši. Na dveh tatamijih hkrati sta nastopala v kategoriji mladinci Jan in Bor Hartl ter v kategoriji dečki Luka Bele. V kategoriji mladinci je Jan v prvem kolu za las izgubil s Švicarjem nato pa po repasažu z zanesljivostjo osvojil 3. mesto. Na drugi strani žrebne liste je Bor prišel v četrtfinale. Tam se je srečal z aktualnim vice prvakom Evrope, prav tako Švicarjem. Na žalost je izgubil, nato pa po repasažu z lahkoto osvojil 3. mesto. Razburljivo je bilo tudi pri Luku, kjer je z dobrimi nastopi mojstrskih kat zanesljivo prišel v finale. Tam se je srečal z državnim prvakom iz Nemčije. V finalu je moral priznati premoč, vendar kljub vsemu osvojil vrhunsko 2. mesto. Zadnji naš kataš, ki je nastopil, je bil Grega Zbil. Tudi Grega iz tekme v tekmo, iz treninga v trening dokazuje, da postaja pravi kataš. Z vztrajnim, prizadevnim delom in hitrem učenjem kat se je z mojstrsko kato povzpel na odlično 3. mesto.
V športnih borbah nismo imeli svojega dne. Nejc Kunštek je v kategoriji dečki (10,11 let) +38 kg moral priznati premoč proti močnemu Dancu in tako vidnejše uvrstitve ni dosegel. Kot zadnji borbaš je nastopil Žan Luka Lesnika v kategoriji ml. kadeti +55 kg. Tudi zanj ni bil najboljši dan, saj je izgubil proti Švicarju in tako ni osvojil vidnejše uvrstitve. Za Žan Luka je bila ta tekma zadnja pred odhodom na Balkansko prvenstvo v  Turčiji. Barve Slovenije bo zastopal v kategoriji ml. kadeti +55 kg. Ob tej priložnosti čestitamo za izbor na tem prvenstvu. Želimo mu veliko športne sreče ter veliko uspehov.
Čestitke vsem nastopajočim. Pokazali ste, da se lahko kosate z najboljšimi.

Miha Romih, glavni trener